VÉLEMÉNYEK HELYETT TÉNYEK

Kipróbálás nélkül vennél matracot? 3 tipp, hogy ne bánd meg!

Habár matracot érdemes inkább úgy vásárolni, hogy előtte már kipróbáltuk, adódhat olyan helyzet, hogy nincs erre lehetőségünk. Egyáltalán nem mindegy, milyen szolgáltatásokra és információkra bízzuk magunkat ilyen esetben, hiszen senki sem akarja, hogy évekig nyögje egy elhibázott matracvásárlás következményeit.

1. Keresd a pénzvisszafizetési garanciát!

Sokan azt gondolhatják, hogy ha a vásárlást online bonyolítják le, az előzetes kipróbálás lehetőségétől is elesnek. Szerencsére matracok esetében több olyan online kereskedőt is találhatunk, akik rugalmas szolgáltatásokkal és különféle pénzvisszafizetési opciókkal biztosítják be a lehetséges elégedetlen vevőket.

2. Amikor tisztázod a pénzvisszafizetési garanciát, ne feledkezz meg a visszaszállítás költségeiről sem!

Vásárolj olyan webáruházban, amelyik az internetes vásárlás esetén kötelezően biztosított 14 napos elállási időnél több „próbaidőt” nyújt matracvásárlás esetén. Vannak olyan webshopok, ahol akár 1 hónapos pénzvisszafizetési garancia is van. Az IKEA áruházak webshopjaiban például, ha online vásárolunk matracot, 90 napig meggondolhatjuk magunkat, és visszaküldhetjük a terméket. Vásárlás előtt ne csak azt tisztázd, hogy mennyi az elállási idő, de azt is, hogy kit terhel a visszaszállítás költsége! Jelentős terhektől kímélhet meg.

3. Hagyatkozz gyártófüggetlen információforrásokra! 

Habár az internet tele van terméktesztnek tűnő termékbemutatókkal, ne feledd, hogy ezek legtöbbször egy-egy gyártó által szponzorált, bújtatott reklámok. Legfőbb hátrányuk mégsem az, hogy sokszor gyártói megrendelés eredményeként készülnek. Mivel ezek a tesztek sokszor csak 1-1 terméket hasonlítanak össze, hiába nézzük meg több teszt eredményeit, mégsem tudjuk objektíven összehasonlítani, hogy az egyes termékek pontosan mely szempontok mentén jobbak vagy rosszabbak, mint mások.

Egy matracvásárláshoz hasonló „nagyberuházás” előtt sok későbbi bosszúságtól és hiányérzettől megkímélhet, ha gyártóktól független teszteket is áttanulmányozol a minőségi paraméterek ellenőrzésekor.

jó matrac teszt kényelmes tartós

Vásárlás után próbáld ki a matracot! Teszteld otthon néhány napig, hogy minél előbb kiderüljön, jól választottál-e. Ha kétszemélyes matracot vettél, fontos, hogy mindketten külön-külön és együtt is kipróbáljátok, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy csak így derül ki, hogy a matracnak nem megfelelő a pontrugalmassága, így nem nyújt megfelelő alátámasztást sem.

matrac tesztben  több márka több tucat modelljét vizsgáltunk.

A tesztbe bevont termékek között memória hab, hab, rugós, latex és hibrid matracok is találhatóak. A teszt komplex, sztenderdizált mérések segítségével vizsgálja a matracokat kényelmi szempontok, valamint  tartósság (8-10 éves rendszeres használatot feltételezve) szempontjából.


Kép: freepik.com, canva.com
Top