VÉLEMÉNYEK HELYETT TÉNYEK

Így tisztítsd a szárítógépet, ha szeretnéd sokáig használni

A szárítógép hosszú távon akkor működik hatékonyan, ha rendszeresen tisztítják és karbantartják. Különös tekintettel a szöszszűrőre, amit minden szárítás után ajánlott kitakarítani. Cikkünkben adunk pár szárítógép karbantartási tippet, hogy hosszú időn át tudd élvezni az előnyeit.

Szöszszűrő tisztítása

Sok szárítóban alul, az ajtónál található ez a szűrő. Rendszeresen tisztítani kell, különben a szárítóidő, az energiafelhasználás és a tűzveszély is megnövekedhet! Alaktól és anyagtól függően tisztítsd a szűrőt a használati utasításnak megfelelően! A Tudatos Vásárlók Egyesülete tesztjében azt is értékeltük, hogy melyik készülék használata a legegyszerűbb, beleértve a tisztítást, karbantartást is.

A kondenzvíz kiürítése

A készülékek egy tartályba gyűjtik a meleg levegőből kicsapódó párát. Ezt a fiókot rendszeresen tisztítani kell! Az általunk tesztelt modellek nagy része közvetlenül csatlakoztatható a lefolyóra is, így megspórolhatjuk a tartály ürítését.

Hőcserélő tisztítása

Általában a hőcserélő egy nem feltűnő csapóajtó mögött rejtőzik. Ennek lamelláiból is mindig ki kell szedni a szöszt és a pelyheket, úgy, hogy kifogástalanul záródjon. Az apró mozdítható lamellák porszívózásához használd a porszívó bútortisztító toldását, hogy a tartozékok ne sérüljenek, és a levegő akadálytalanul áramolhasson. Vannak olyan termékek, amelyek öntisztító hőcserélővel rendelkeznek.

Nézd meg a tesztünket, és szűrj a termékek között a neked fontos szempontok szerint.

  • Miért gazdaságosabbak a modern hőszivattyús szárítók?
  • Megéri A+++-os készüléket venni?
  • Elhagyható az öblítő, ha szárítógépet használok?
  • Mi köze a teniszlabdának a pehelykabát szárításhoz?

Itt összeszedtünk néhány gyakorlati jótanácsot szárítógép használathoz és választáshoz!


FV-19 pályázat logo


Innovációs és Technológiai Minisztérium – a fogyasztók érdekében. Ez a tartalom az ITM FV-I-19-18-C jelű pályázata
keretében készült.

Köszönjük a közreműködést Bécsy Anettnek, a TVE önkéntesének!

Kép: Stiftung Warentest
Top